Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині на одну вакансію претендують 12 безробітних

У січні-липні поточного року посередництва обласної служби зайнятості у працевлаштуванні потребували 52,7 тис. пошуковців роботи, для 27,7 тис. із них дібрали нові місця праці. 596 тимчасово непрацюючих громадян започаткували власну справу, повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

Зросла кількість зареєстрованих безробітних, котрі пройшли професійну підготовку, навчання чи підвищення кваліфікації до 8,0 тис (за аналогічний період торік – 7,5 тис.). Майже 90% із них працевлаштовані. Правом підвищити свою конкурентоспроможність скористалися 115 жителів області зрілого віку, отримавши відповідні ваучери. На громадські роботи було скеровано 5672 особи.

Із числа демобілізованих військовослужбовців до центрів зайнятості у період із першого січня по 31 липня п. р. за соціальними послугами звернулися 433 особи. Для 58 дібрали місце праці, у тому числі 32 армійців обрали шлях самозайнятості, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття на розвиток бізнесової діяльності. 54 учасники АТО вирішили скористатися можливістю підвищити свій фаховий рівень або ж здобути нову, затребувану на ринку праці спеціальність за кошти Фонду ЗДССУВБ і погодилися на навчання.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилася кількість працедавців, котрі заявили про потребу у робочій силі – з 8,1 до 7,6 тис. Однак число задекларованих вакансій збільшилося на 1,4 тис., і їх кількість становить 30,5 тис. одиниць. Як і у попередні періоди залишається низьким рівень оплати праці, який в 2,3 рази менший від обласного показника середньомісячної зарплати (за червень 2015 року – 3781,61гривень) і становить лише 1612,0 тисяч.

На перше серпня п. р. чисельність безробітних становила 22,4 тис. осіб. Серед зареєстрованих пошуковців роботи жінок було 62,4%, молоді віком до 35 років – 43,8%, краян з числа неконкурентоспроможних верств населення – 32,2%. На цю ж дату вільних місць праці у базі даних значилося 1814 проти 1540 за аналогічний період минулого року. Таким чином, кількість претендентів на одну вакансію зменшилася з 16 до 12 осіб. Найбільше навантаження зареєстрованих безробітних на одне робоче місце спостерігалося серед технічних службовців – 29 кандидатів, законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів трохи менше – 25. Разом з тим працедавці потребували представників робітничих професій з інструментом – 26,6 %, працівників сфери торгівлі та послуг – 19,0%, і таку тенденцію на ринку праці можна назвати сталою.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ