Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині надійшло понад 13 тисяч звернень щодо домашнього насильства за 2022 рік

Протягом 2022 року до поліції Львівщини надійшло 13 170 звернень від громадян за фактами вчинення домашнього насильства. За кожним з них було проведено ретельну перевірку.

За результатами перевірок слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкрили 133 кримінальні провадження за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України та 14 – за ст.390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Крім того, складено  4919 адміністративних протоколів за ст.173-2  (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 2176  термінових заборонних приписів  стосовно кривдника.

Також у 2022 році на профілактичний облік поставлено 3700 кривдників.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність. Не мовчіть і не терпіть – якщо ви є жертвою домашнього насильства або вам відомі такі випадки стосовно ваших родичів чи знайомих, звертайтеся на оперативну лінію 102 - поліцейські реагують на такі повідомлення негайно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ