Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині надзвичайники вчились реагувати на надзвичайні події з повітряними суднами

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівщини, 11 вересня на базі аеродрому ʺБродиʺ відбулися тренування органів управління, сил і засобів системи авіаційного пошуку і рятування.
На Львівщині надзвичайники вчились реагувати на надзвичайні події з повітряними суднами

Навчання відбулися в рамках виконання Плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік спільно з Міністерством оборони України під час перевірки аеродрому щодо організації пошуково-рятувального забезпечення польотів повітряних суден державної авіації.

В основі навчань використали реальну ситуацію, яка виникла 30 травня цього року біля села Сестрятин Рівненської області, де під час навчально-тренувального польоту розбився військовий гелікоптер Мі-8.

Загалом для участі у навчаннях залучили 76 фахівців від ДСНС, військової частини, служби медицини катастроф, районної державної адміністрації, поліції, а також 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки та техніки наземної пошуково-рятувальної команди від військової частини.

До участі у тренуваннях залучили пошуково-рятувальний вертоліт Мі-8 з військової частини Калинова для наведення наземних пошуково-рятувальних сил, медицини катастроф на інших служб.

Зазначимо, що навчання були раптовими, підрозділи не знали місця виникнення події, все відбувалося в режимі реального часу.

Заступник начальника ГУ ДСНС України у Львівській області з реагування на надзвичайні ситуації Валерій Глобенко розповів : ʺЗавдання, які було поставлено, виконано. Залучені наземні і повітряні сили для проведення пошуково-рятувальної операції прибули на місце події, виявили місце падіння гелікоптера, виявили потерпілих. Потерпілих евакуювали, їм була надана медична допомога. Ліквідована пожежа, яка виникла на місці падінняʺ.

Нагадаємо, на Львівщині виявили арсенал вибухонебезпечних предметів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ