Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині нагороджуватимуть найкращих культурологів, мистецтвознавців, журналістів, архітекторів та літераторів

Облдержадміністрація приймає заявки на вручення обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Заявки приймаються до 1 жовтня 2006 року.
Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найбільш престижною творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру. Премією відзначаються найвизначніші твори літератури, мистецтва,  журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали визначною подією в культурному та літературно-мистецькому житті регіону.
На здобуття обласної премії представляються нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Премії.
Премія присуджується авторові чи виконавцеві один раз за життя в таких номінаціях: культурологія, мистецтвознавство, музейна справа – імені Святослава Гординського, поезія – імені Маркіяна Шашкевича, проза – імені Богдана Лепкого, літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка, драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького, журналістика та публіцистика – імені В’ячеслава Чорновола, музичне мистецтво – імені Станіслава Людкевича, образотворче мистецтво – імені Івана Труша, декоративно-ужиткове мистецтво – імені Зеновія Флінти, народна творчість – імені Никифора, дизайн – імені Олени Кульчицької, а також архітектура – імені Івана Левинського.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ