Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині поліція отримала понад 7,5 тисяч повідомлень про домашнє насильство

Поліцейські Львівщини відреагували на понад 7,5 тисячі повідомлень з приводу вчинення домашнього насильства від початку року. Про це інформує поліція Львівської області.

Якщо ви потерпіли від домашнього насильства або вам відомі такі випадки стосовно ваших родичів чи знайомих, звертайтеся на оперативну лінію 102 - поліцейські реагують на такі повідомлення цілодобово.

За шість місяців цього року до поліції Львівщини надійшло 7675 звернень від громадян за фактами вчинення домашнього насильства, причому у 529 випадках жертвами цього правопорушення стали діти. За кожним фактом було проведено ретельну перевірку.

Зокрема, слідчі територіальних підрозділів поліції Львівщини відкрили 80 кримінальних проваджень за ст.126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України та 11 – за ст.390-1 (Невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників) Кримінального кодексу України.

Крім того, складено 2621 адміністративний протокол за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також винесено 1133 термінових заборонних приписів стосовно кривдника.

Правоохоронці вкотре нагадують, що домашнє насильство – це злочин, за який передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність. Не мовчіть і не терпіть – якщо ви потерпіли від домашнього насильства, звертайтеся до поліції на оперативну лінію 102.

Також можна звернутися на урядову гарячу лінію із протидії домашньому насильству за номером 15–47, безкоштовну Національну «гарячу лінію» протидії домашньому насильству 0800 500 33 53 (зі стаціонарних), 116 – 123 (з мобільних), національну дитячу гарячу лінію 0800 500 225 (зі стаціонарних), 116 – 111 (з мобільних).

Також про факти вчинення домашнього насильства можна повідомляти у чат-ботах у месенджері Телеграм - @police_helpbot, @UDPLNPBOT, @Non_Violence_Bot.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ