Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині працюють мобільні акушерсько-гінекологічні бригади

Понад 4300 жінок з віддалених населених пунктів Львівщини впродовж року проконсультували фахівці мобільних акушерсько-гінекологічних бригад

Як повідомили в Департаменті охорони здоров'я ЛОДА, медичні фахівці Львівського обласного клінічного перинатального центру здійснили понад 250 виїздів у віддалені містечка та села Львівщини.

Понад 4300 жінок у 2023 році прийняли, оглянули та проконсультували акушер-гінекологи під час роботи у складі мобільних акушерсько-гінекологічних бригад, що діють при Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Мобільні бригади здійснили понад 250 виїздів по Львівщині та забезпечили жителькам віддалених міст та сіл доступ до акушерсько-гінекологічної  допомоги. Усі послуги та необхідні витратні матеріали пацієнтки отримували безоплатно.

Серед послуг, які надавали жінкам, були:

  • гінекологічні огляди;
  • консультації з питань репродуктивного здоровʼя;
  • консультації з питань планування сімʼї та рекомендацій щодо використання засобів контрацепції;
  • УЗД органів малого тазу;
  • бактеріологічні та цитологічні дослідження.

За потреби, пацієнток скеровували до Львівського перинатального центру для проходження мамографії та лікування гінекологічних захворювань.

Проєкт реалізували за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) та координації БФ «Інститут розвитку сім’ї та дитини» і Благодійного фонду «Butterfly». 

«Ми дякуємо за підтримку партнерам проєкту. У 2024 році наші мобільні бригади продовжать свою роботу, щоб якомога більше жінок Львівщини мали доступ до якісних медичних послуг», – зазначають в обласному перинатальному центрі.

Детальну інформацію щодо роботи виїзної мобільної бригади ви можете отримати за номерами телефонів: (067) 40-59-104; (096) 19-42-075.

Читайте також: «Лікарі без кордонів»: до Львова прибув останній медичний евакуаційний поїзд

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ