Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині регулярно проходять навчання з протидії домашньому насильству

Головна спеціалістка департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Горун розповіла Гал-інфо, як проходить навчання для соціальних працівників та поліцейських з протидії домашньому насильству.

“На Львівщині дуже добре налагоджена співпраця соціального захисту з поліцією. Випадки насильства, про які нам відомо, ми стараємося оперативно вирішувати. Наші суб'єкти в районах, маленьких містах всі скоординовані з поліцією. У деяких регіонах є навіть Viber-групи, у яких ми бачимо, як реагують на випадки. Як департамент соцзахисту ми більше працюємо зі своїми співробітниками, тим часом поліція теж активно навчає своїх працівників. Проте вони долучають нас до своїх навчань, а ми запрошуємо їх до себе. Ми завжди працюємо спільно і допомагаємо один одному”, - розповіла Наталія Горун.

Вона також додала, що активно йде робота і в освітньому секторі.

“В освіті є програми, які зорієнтовані на протидію домашньому насильству. Громадські організації Львівщини дуже активно працюють над просвітництвом у школах. Також є програма “Шкільний офіцер поліції”, у рамках якої дітям розповідають про те, як захистити свої права дитині й, зокрема там дуже великий акцент роблять на протидії домашньому насильству. Дитина, яка потребує допомоги, не залишиться без ресурсу, вона знайде, куди подзвонити. Наші працівники в районах та містах роздають листівки, роблять плакати для шкіл, спілкуються з дітьми. Трапляються випадки, коли після занять діти підходять до психологів, поліцейських чи соціальних робітників і розповідають свої історії. На такі випадки ми завжди реагуємо. Крім того, є чат-бот в Телеграмі від поліції, де кількома кліками можна викликати допомогу. Наш департамент теж активно веде сторінку, якщо потрібна допомога можна просто написати нам у Facebook”, - зазначила Наталія Горун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ