Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині реорганізують службу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Про створення у Львівській області єдиного «Центру екстреної медицини та медицини катастроф» йшлося сьогодні, 10 березня, під час засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради, повідомила прес-служба Львівської облради.

Зокрема, йдеться про реорганізацію трьох комунальних підприємств обласної ради – Львівського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, Львівської станції швидкої медичної допомоги і Дрогобицької станції швидкої медичної допомоги – та створення єдиного закладу «Центр екстреної медицини та медицини катастроф».

Як зазначають депутати облради, об’єднання швидкої медичної допомоги та медицини катастроф в єдину систему забезпечить максимально швидкий доїзд до хворого машини, яка на час виклику перебуватиме найближче до хворого, а також надання медичної допомоги різних ступенів складності.

Водночас депутати наголошують, що реорганізація трьох діючих підприємств в жодному випадку не передбачає звільнення працівників, оскільки новостворений Центр екстреної медицини та медицини катастроф навпаки потребуватиме залучення додаткових фахівців – лікарів та медичних працівників.

Окрім того, комісія обласної ради наполягає на проведенні відкритого конкурсу на заміщення посади керівника центру, а на час проведення цього конкурсу установою управлятиме виконуючий обов’язки головного лікаря.

Відповідний проект рішення буде винесено на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ