Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині розширили територію національного парку «Бойківщина»

Сьогодні, 6 червня, на сесії Львівської облради депутати проголосували за розширення національного природного парку «Бойківщина» на території Турківського району Львівської області. Проектована площа становитиме 12240 гектарів. Повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

«Після неодноразових робочих зустрічей із науковцями та лісівниками ми отримали погодження про створення парку з вилученням у постійного лісокористувача. Це дасть можливість збільшити площу парку ще на 200 гектарів», - зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Територія характеризується високим рівнем біорізноманіття, зокрема на території росте понад 750 видів судинних рослин, з яких майже 50 рідкісні й підлягають охороні. У віддалених місцях Карпат трапляються бурий ведмідь, вовк, рись, дикий кіт. Наявність пам’яток історії та культури додає території перспективності для розвитку рекреації та туризму, що має важливе значення для покращення соціально-економічної ситуації в регіоні, в тому числі через залучення грантових коштів міжнародних фондів на реалізацію екологічних проектів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ