Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ще троє слухачів львівської Автошколи для осіб з інвалідністю одержали посвідчення водія

Сьогодні у Сервісному центрі МВС, що у селі Зимна Вода, підсумковий іспит з кермування провели відразу для трьох учасників проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю».

Слухачі проходили підготовку на базі Львівського державного університету внутрішніх справ.

Нині, успішно завершивши усі етапи навчання, вони змогли одержати посвідчення водія категорії «В».

Один із них – 36-річний львів'янин Андрій Ляхович – звернувся до Автошколи, аби здобути нові перспективи для працевлаштування.

«Очікування від нинішнього екзамену позитивні, як і враження про заняття з інструкторами ЛьвДУВС. Раніше було трохи лячно сідати за кермо, але бажання таки виявилося сильнішим. Дуже тішить, що існує простір, де люди з інвалідністю можуть безпечно та якісно розвивати навички водіння», – розповів Андрій Ляхович.

Чоловік зазначив, що надалі планує придбати власний автомобіль та вже самостійно практикуватиметься на дорогах міста. 

Випускником львівської Автошколи сьогодні став і захисник України Михайло Бартошик. 

Чоловікові 32 роки, він родом із Луцька, що на Волині. Свого часу ніс службу у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого Сухопутних військ Збройних Сил України. Зазнав важкого поранення під час ворожого обстрілу неподалік від Бахмута (Донецька область), втративши руку. 

Свого прагнення навчитися кермувати автівкою чоловік не полишив і завдяки силі духу зміг успішно пройти увесь курс підготовки. 

«На жаль, автошколи у моєму рідному місті не пристосовані для потреб людей з інвалідністю, бо не мають спеціально обладнаних транспортних засобів. Тому я зрадів, дізнавшись, що такі умови є у Львові», – зауважив Михайло Бартошик. 

Він розповів, що подати документи вдалося одразу, без жодних перешкод, а сам процес навчання видався дуже насиченим та цікавим, особливо – практика. 

«Тепер мрію купити велике авто та після війни подорожувати Україною разом з рідними», – поділився захисник.

Вперше спробував себе у ролі водія і двадцятирічний Рувим Черевач із Рівненщини.

Хлопець докладав чималих зусиль протягом навчання в Автошколі, адже прагнув вільно почуватися за кермом. Тож вдячний інструкторам університету за підтримку та поради, що додавали мотивації.

«Отримавши посвідчення, я стану незалежним та по-іншому відчуватиму життя. Крім того, буде набагато легше впоратися із побутовими справами. Тож щиро дякую за такий проєкт! Він справді відкриває нові можливості та усуває багато соціальних бар'єрів», – підкреслив хлопець. 

Під час брифінгу для представників медіа перший проректор ЛьвДУВС Тарас Созанський розповів про особливості набору до Автошколи та перебіг навчання майбутніх водіїв. 

«Таку програму підготовки у Львівському державному університеті внутрішніх справ впровадили рік тому. Наразі вже дванадцять осіб успішно опанували її та одержали посвідчення водія. Наші інструктори дуже дбайливо ставляться до кожного слухача, в разі потреби допомагають дістатися до місця занять та проводять навчання за гнучким графіком. Це той пріоритетний підхід, якого ми непохитно дотримуємося, аби учасникам Автошколи було максимально зручно», – наголосив Тарас Созанський. 

Начальник Регіонального сервісного центру МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях Павло Яцина відзначив: «Проєкт реалізують, щоб розширити інклюзивне середовище в Україні та підтримати осіб з різними формами інвалідності у процесі соціальної адаптації. Надалі попит на цю послугу зростатиме, й зі свого боку ми продовжимо забезпечувати всі умови, щоб кожен охочий зміг стати водієм». 

Нагадаємо, Автошколи для осіб з інвалідністю діють у шести регіонах України – Львівській, Київській та Хмельницькій областях, Кропивницькому, Дніпрі й Одесі.

Проєкт є частиною ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар'єрів».

Він покликаний допомогти слухачам навчитися або ж перенавчитися керувати автомобілем й отримати посвідчення водія.

Адреса Автошколи у Львові: вул. М. Кривоноса, 1.

Більше інформації про набір – за номером: (067) 712-61-81.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ