Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартувала програма стажування працівників Бюро правової допомоги

Сьогодні, 18 жовтня, у Головному територіальному управлінні юстиції у Львівській області стартувала програма стажування працівників Бюро правової допомоги, що з 1 вересня цього року діє у кожному районі Львівщини. В системне русло також запущено постійне консультування фахівців Бюро та проведення спільних прийомів і консультування громадян, повідомила прес-служба ГТУЮ у Льівській області.

За програмою стажування для працівників Бюро передбачено ознайомлення з головними напрямами роботи органів юстиції і набуття навиків у ключових питаннях, зокрема питань нотаріату, державної реєстрації, виконання судових рішень й усіх інших проблемних питань, з яким найчастіше звертаються люди у відповідні Бюро.

Стажування фахівців Бюро відбуватимуться  в управлінні юстиції щотижнево і триватимуть до кінця року. За суттю це своєрідний «інтенсив» з конкретними практичними аспектами, для того, щоб працівники Бюро правової допомоги були  фахово більш обізнаними  і могли ефективніше допомагати людям, надаючи  безоплатну первинну правову допомогу.

Система консультування, яка запрацювала в рамках нововведеної програми, полягає в щотижневому залученні керівників відповідних районних структурних підрозділів юстиції до консультацій працівників Бюро. Також вони долучатимуться безпосередньо до консультування громадян під час прийомів для надання правової допомоги у відповідних районних Бюро.

Як зазначає начальник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського, – Бюро правової допомоги і система надання безоплатної правової допомоги загалом – це  те, що є вкрай необхідним для людей у районних центрах. І система юстиції разом з відповідними Бюро мають зробити все, щоб людина, котра звернулася  за консультацією та  правової допомоги, отримала якомога найбільш фахову правову допомогу, отримала її оперативно, і щоб ця правова допомога була максимально ефективною. Наше завдання, – наголосив Ярослав Жукровський, – зробити правову допомогу доступною, дієвою і результативною для кожного, хто її потребує.

Варто зауважити, що у Львівській області зараз діє 24 Бюро правової допомоги. Кожен мешканець області, що потребує юридичної консультації і правової допомоги, може звернутись туди й отримати її безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ