Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять дендрологічні парки "В’язівський" та "Під Гараєм"

12 березня депутатський корпус підтримав проект створення дендрологічних парків місцевого значення ʺВ’язівськийʺ та ʺПід Гараємʺ. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

З ініціативою щодо створення дендрологічних парків місцевого значення ʺВ’язівськийʺ та ʺПід Гараємʺ виступило ДП ʺЖовківське лісове господарствоʺ. Клопотання погоджено департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та забезпечено розробку проектів створення таких об’єктів природно-заповідного фонду.

Дендрологічні парки місцевого значення розташовані на території ДП ʺЖовківське лісове господарствоʺ:

  • ʺВ’язівськийʺ - кв. 10 вид. 19 В’язівського лісництва орієнтовною площею 1,0 га;
  • ʺПід Гараємʺ - кв. 76 вид. 5 В’язівського лісництва орієнтовною площею 2,1 га.

Погодження створення дендрологічних парків надало ДП ʺЖовківське лісове господарствоʺ.

Дендрологічні парки місцевого значення ʺВ’язівськийʺ та ʺПід Гараємʺ створюються з метою збереження і вивчення у спеціально  створених умовах різноманітних видів дерев і чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання.

Дендрологічні парки місцевого значення ʺВ’язівськийʺ та ʺПід Гараємʺ розміщені на межі природних областей Розточчя та заболоченої рівнини Малого Полісся, поруч з якою проходить Головний європейський вододіл.

При проведенні інвентариризаційних досліджень виявлено, що на території проектованого дендрологічного парку ʺВ’язівськийʺ зростає близько 167 видів деревних рослин (природний ареал поширення Карпати, Середня і Північна Америка, Центральна та Південна Японія), а місцевість дендрологічного парку ʺПід Гараємʺ налічує близько 93 видів (природний ареал поширення Карпати, Північна Америка, Китай, Південна Європа).  

Збереження біорізноманіття аборигенних та інтродукованих видів дерев і кущів, охорони рідкісних видів місцевої флори, а також обмеження антропогенного навантаження на природні комплекси забезпечить підтримання екологічного балансу Жовківщини та  Львівської області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ