Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вагітних жінок закликають пройти обстеження на вміст йоду в організмі

На Львівщині продовжує діяти обласна програма «Профілактика йодної недостатності серед населення Львівщини на 2023-2025 роки».
Фото - ЛОДА

Про це повідомили в ЛОДА. 

В межах виконання обласної програми «Профілактика йодної недостатності серед населення Львівщини на 2023-2025 роки», 795 жінок торік пройшли обстеження у двох відділеннях Перинатального центру: спеціалізованому консультативно-діагностичному відділенні з жіночою консультацією та відділенні екстрагенітальних захворювань та акушерської патології.

Як зазначила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Іванченко, Львівщина належить до йододефіцитних регіонів. Вкрай важливо, щоб при плануванні та під час вагітності жінки отримували достатню кількість йоду. Найбільш серйозний вплив йодний дефіцит має на внутрішньоутробний ріст і розвиток плода, особливо на його центральну нервову систему. «Йододефіцит вагітних може призвести до втрати плоду, мертвонародження та збільшити ризик ранньої смертності після народження», – наголосила Наталія Іванченко. 

Дефіцит йоду виявили майже у 20% пацієнток. Вагітні жінки, в яких виявили йодну недостатність, отримали препарати йоду.

«У 2024 році ця важлива програма продовжує працювати. Ми закликаємо всіх вагітних звертатися до нашої установи і проходити обстеження. Діємо разом заради здоров’я майбутніх поколінь і дякуємо всім, хто долучається до цього», – зазначила директорка Львівського обласного перинатального центру Марія Малачинська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ