Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

На Львівщині відкрили пам'ятник на місці поховання воїнів УПА

У неділю, 20 серпня, на Жидачівщині, в с. Рогізно, урочисто відкрили пам’ятник на місці поховання п’яти воїнів УПА. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Бійці полягли у бойовій сутичці з військами НКВС у 1946 році. Тіла загиблих привезли в село Рогізно та поховали в спільній могилі на цвинтарі.

У місцевому храмі с. Рогізно, щоб вшанувати полеглих Героїв, зібралися сотні людей: представники місцевої громади, рідні полеглих воїнів УПА, представники районної влади. У заході також взяла участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Оксана Стоколос.

«Україна сильна, разом ми неодмінно здолаємо підступного ворога. Дуже важливо бути разом з людьми під час таких подій в невеличких українських селах, які в період національно-визвольної боротьби мужньо боролися за волю України», - зазначила Оксана Стоколос.

Після завершення поминального Богослужіння у храмі колона вирушила до місця поховання воїнів УПА.

Після завершення церемонії відкриття пам’ятника, відбулися художньо-мистецькі урочистості, в якій взяли участь місцеві мистецькі колективи й виконавці та народний ансамбль „Галичани” із м. Жидачева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ