Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вшанували День пам'яті та перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні

Cьогодні, 8 травня, Львівщина вшановує День пам’яті та примирення, або як зазначено у законопроєкті, який подав до ВРУ Президент України, День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.
Фото - ЛОДА

З цієї нагоди представники влади військових та силових структур, громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг-328», інформують в ЛОДА.

Участь у заході взяв начальник ОВА Максим Козицький.
 
«В цей день ми вчергове нагадуємо собі, що єдиним шляхом вижити й повернути мир, безпеку та спокій, які забрав у нас терористичний режим, є перемога. Як у Другій світовій війні програв нацизм, так зараз має програти рашизм!

Ворог прицільно нищить мирне населення й важливі об'єкти цивільної інфраструктури, викрадає дітей, катує воїнів та людей, які живуть на тимчасово окупованих територіях, людей які боронять свій дім, людей, які у себе вдома.

Ми маємо про це гучно говорити, щодня нагадувати міжнародній спільноті. Бо якщо ми спільно не зупинимо окупантів тут, вони на жодній державі вже не спиняться.

Ми вивчили уроки історії. Переможемо і притягнемо до відповідальності кожного прислужника держави-терористки», – зазначив у своїх соцмережах очільник області.
 
Священнослужителі провели екуменічну панахиду, присутні спільно виконали гімн України і духовний гімн України «Боже великий єдиний».

Також відбулась церемонія висадження «Дерева Пам’яті», учасники заходу пов’язали на нього символ цього дня – червоні маки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ