Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині вибори вже розпочалися, - Романюк

Коли ми говоримо про протистояння «Свободи» та УДАРу, то повинні відштовхуватися від загальної тенденції. Політичні партії, які можуть виступати партнерами в протистоянні до когось, якщо йдуть окремо на вибори, то виступають конкурентами. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Анатолій Романюк.

За його словами, навіть в умовах блокових формацій на виборах і коаліційних формацій після виборів в європейських країнах  є конкуренція між партнерами.

«Будуть наступні вибори і політичні актори усвідомлюють, що вони повинні мати індивідуальні голоси. В нашій країні, де не є високий рівень політичної культури компромісу, політичні партії чітко усвідомлюють свою конкурентність і тому внутрішньо готові до президентської виборчої кампанії. Вони розглядають партнерів по опозиційній конструкції як своїх конкурентів.

На мою думку, це  слід сприймати як протистояння потенційних конкурентів під час виборів. Кожна з політичних партій усвідомлює, що президентська виборча кампанія, в якій будуть брати участь їхні лідери, а про це заявлено вже досить багато, це спосіб підняття рейтингу їхньої політичної партії, в тому числі і на місцевому рівні. Партії зацікавлені, щоб їхній рейтинг зростав, а саме зростання визначається багатьма чинниками, зокрема, і протистоянням з конкурентами», - покоментував Анатолій Романюк.

На запитання Гал-інфо, чи свідчить таке протистояння про початок виборчої кампанії на Львівщині, політолог відповів: «Безумовно, виборча кампанія вже почалася».

«Думаю, що це протистояння буде відбуватись в певних межах. Воно не буде переходити ці межі і не дійде до такого, як це було між «Батьківщиною» та «Нашою Україною» в 2010 року і раніше. Але це протистояння буде тривати, і ми будемо його спостерігати й надалі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ