Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Незалежність України – це заслуга кожного українця!

30 років тому Верховна Рада України проголосила незалежність Української держави. Цей акт – наслідок тисячолітньої боротьби українського народу за право бути собою і мати власну державу та активної позиції українців, які наприкінці 80-х років минулого століття не побоялися піти супроти комуністичної системи.

Однак 30 років тому не було поставлено крапку в історії нашої боротьби. Усі ці роки Українська держава розвивається і далі бореться за право бути дійсно незалежною та рівноправною в сім‘ї демократичних країн. Сім років тому, внаслідок Революції Гідності, український народ зробив свій остаточний, євроатлантичний, вибір. Але Росія розпочала неоголошену війну, окупувала частину територій суверенної України, витрачає величезні сили та ресурси для того, аби залишити Україну у сфері своїх інтересів у напівколоніальному статусі.

Для успішної реалізації свого майбутнього Україні важливо: 

• по-перше усіма силами та засобами протидіяти російській агресії – військовій, економічній, культурній інформаційній, 

• по-друге розвивати міжнародну співпрацю, доводити свою спроможність як надійного партнера, 

• по-третє, реформувати країну – економіку, інфраструктуру та державне управління. Українцям потрібно одночасно боротись і перемагати на усіх фронтах: воєнному, дипломатичному та внутрішньому. 

У розмаїтті десятків великих і малих політичних проектів, що існують в Україні, небагато є тих, які розуміють масштаб задач, які стоять перед українським політикумом, здатні генерувати реалістичні до виконання ідеї, а головне – мають ефективний досвід політичної та управлінської роботи та позитивну репутацію. 

УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка уже сказав своє вагоме слово в політиці. Утворена в 2010 році молода політична сила зробила серйозну заявку, здобувши дуже добрий результат на місцевих виборах, а у 2012 році змогла сформувати потужну демократичну фракцію у Верховній Раді України.

Головними своїми політичними завданнями УДАР визначив у зовнішній політиці євроінтеграцію, а у внутрішній – розвиток місцевого самоврядування. 

Лідер партії Віталій Кличко глибоко переконаний, що якість життя людей формується не в головах чиновників у високих кабінетах, а безпосередньо участю людей у самоуправлінні, коли мешканці громади самі визначають як краще використовувати бюджетні кошти, кому довірити управляти спільним майном і мають змогу контролювати владу.

Коли у 2013 році влада Януковича розвернула курс країни від євроінтеграції до Росії, а також розпочала знищення місцевого самоврядування – запоруку демократії в країні, громадяни вийшли на масовий протест. Весь український народ став рушійною силою Майдану, а партія УДАР – одним із його політичних виразників. УДАРівці несли постійну вахту на барикадах, входили до сотень Самооборони та медичних загонів Майдану. І при цьому наголошували – Майдан не можна ділити за політичною чи якоюсь іншою ознакою – саме у єдності запорука нашої перемоги. 

Після Майдану, з початком російської агресії, багато УДАРівців пішли на фронт, зайнялися волонтерською діяльністю – бо саме ці справи були найбільше потрібні країні. А у політиці УДАР знову ж продемонстрував, що для його членства інтереси країни та людей є значно вищими за партійні. Віталій Кличко, маючи найвищий особистий рейтинг, поступив як європейський політик – відмовився від балотування на посаду Президента на користь єдиної кандидатури від демократичних сил. Щоби не розпорошувати голоси, УДАР відмовився від самостійного походу на парламентські вибори. Втім УДАРівці, які стали депутатами, виконуючи партійну програму, домоглися прийняття Парламентом важливих євроінтеграційних законів, які дали змогу отримати безвіз, закріпити в Конституції України незворотності курсу до ЄС і НАТО. 

Для УДАРу і тоді, і тепер, питання освіти, якісного медичного обслуговування, зростання добробуту громадян – це не просто умови імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, це частина високих європейських стандартів, які мають відчути українці. 

У місцевих радах УДАР зосередив головну увагу на розвитку місцевого самоврядування. Саме створення об‘єднаних спроможних територіальних громад – це важливий крок до європейської моделі місцевого самоврядування, коли мешканці можуть самостійно впливати на організацію свого життя. І це втілення ключової ідеї програми УДАРу.

Яскравим прикладом успішного місцевого самоврядування став Київ – місто з дуже непростою інфраструктурою та соціальним розшаруванням мешканців. Міський голова Віталій Кличко, разом з УДАРною командою, перетворив місто самозабудов та стихійної торгівлі на сучасний європейський мегаполіс. Тут діють однакові для усіх правила, а мешканці мають можливість безпосередньо впливати на владні рішення. Ще не всі проблеми у столиці вирішені, але УДАРівський спосіб реформування Києва став добрим прикладом для громад усієї України. Саме тому міський голова Віталій Кличко має найвищу підтримку киян, а партія УДАР є лідером політичного рейтингу столиці. 

Партія УДАР знає що і як треба робити. Прикладом ефективної роботи є УДАРівська команда Львівщини. У 2010-2015 роках фракція УДАРу у Львівській обласні раді показала приклад самовідданого служіння громаді – у постійному контакті з мешканцями було реалізовано десятки місцевих ініціатив. УДАРівці боролись за прозоре використання бюджетних коштів та належного контролю за виконанням програм задовго до того, як «антикорупційна діяльність» стала модним трендом. І досягали успіху. В останні роки нами розроблені конкретні програми розвитку кожної територіальної громади. Щоби змінювати на краще щоденне життя наших міст і сіл. Щоби мешканцям було комфортно жити, щоби у них була робота і достаток, якісні послуги і необхідна підтримка влади.

Своїми реальними справами УДАР довів, що національний інтерес для нього вище будь-яких політичних амбіцій. УДАРівець сьогодні – це знак якості у політиці. Команда з довгостроковими цілями, яка чесно служить країні і людям. 

Незалежність нашої країни це заслуга кожного українця, бо Україна це і є ми, її громадяни, які самовіддано працюють і захищають нашу державу.

Оксана Юринець, лідерка УДАРу Львіщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ