Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині виконання обласних програм оцінили на "задовільно"

У середу, 19 жовтня, комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради заслухала звіти департаментів ЛОДА щодо виконання обласних програм за підсумками 9 місяців, повідомила прес-служба Львівської облради.

Три програми отримали відмінну оцінку – це Програма газифікації  населених пунктів Львівської області, Регіональна програма забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа та Програма проведення обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку. Решту програм члени комісії  оцінили на задовільно.

Як зауважив член бюджетної комісії Іван Собко, в цілому виконання обласних програм є на рівні 70% і роботу департаментів можна вважати задовільною, незважаючи на те, що ще місяць тому під час звітів відсоток виконання коливався в межах 20-30%. «Після того як ми звернули увагу на це керівників департаментів, відбулися наради в ОДА за підсумками реалізації програм, зараз ми бачимо, що немає жодної програми, де був би низький відсоток виконання, окрім  програми розвитку освіти Львівщини, - зазначив Іван Собко. – Щодо  роботи департаменту освіти та науки ЛОДА, то є проблеми з закупівлею Шкільних автобусів, придбанням підручників та створення опорних шкіл. Однак, ми вважаємо, що в певній мірі це пов’язано з тим, що керівник департаменту новий і можливо недостатньо налагодив співпрацю з районними відділами освіти. Відтак депутати дали час до кінця місяця спробувати виправити ситуацію».

«Те, що ми встановлюємо чіткі терміни виконання програм та заходів, виїжджаємо на місця для перевірки об’єктів, це дає свої результати, - каже голова бюджетної комісії Олег Домчак. - Є кілька програм, які ми будемо переглядати чи доцільно їх фінансувати в наступному році, зокрема це молодіжне кредитування. Сьогодні краще ці кошти скерувати на соціально незахищені категорії, учасників  АТО та їх родин  і на програми, які дають економічний ефект».

Окрім того, за його словами, найголовніше - це  внесення змін до обласного бюджету. «Ми маємо прийняти низку управлінських вольових рішень, - наголосив Олег Домчак. – Це передбачити співфінансування з обласного бюджету на ремонт доріг, на зарплату медиків та освітян, а також низки змін до окремих обласних програм».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ