Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині викрили митника, який вносив недостовірну інформацію про перетин кордону

На Львівщині оголосили про підозру черговому митнику, який вніс недостовірну інформацію про перетин кордону автомобілем.

Про це на Фейсбуці повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко.

З'ясували, що митний інспектор вносив недостовірну інформацію у систему "Інспектор-2006" щодо перетину транспортним засобом митного кордону з виїздом до сусідньої країни.

Це при тому, що насправді транспорт перебував на території України. Завдяки такому “фіктивному” виїзду автомобіля, особа користувалася ним без сплати митних платежів.

У цьому випадку йдеться про автомобіль марки "Ford Focus", який нібито перетнув митний пост та спричинив недоотримання бюджетом платежів на 138 тис грн.

Митнику повідомлено про підозру за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України.

За такі дії інспектору Львівської митниці ДФС загрожує до 3 років ув'язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а також штраф.

Боротьба з охочими до легкої наживи митниками триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ