Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині завершено передачу списків виборців дільничним виборчим комісіям

Уже 28 березня в трьох районах Львівщини у п'ятьох багатомандатних виборчих округах відбудуться проміжні вибори депутатів Глинянської міської ради Львівського району, Лопатинської селищної ради Червоноградського району і Козівської сільської ради Стрийського району.

Як повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Зоряна Павлів, до 16 березня включно, як того вимагає Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення проміжних виборів депутатів (депутата) сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) 28 березня 2021 року, відділи ведення Державного реєстру виборців (ДРВ) області мали передати попередні списки виборців на паперовому носії та іменні запрошення відповідним дільничним виборчим комісіям (ДВК). З чим вони успішно і впорались.

За словами Зоряни Павлів, наступного дня після отримання попереднього списку виборців ДВК звичайної виборчої дільниці надає його для загального ознайомлення у приміщенні ДВК.

Також ДВК до 18 березня має надіслати або доставити в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення, отримане від відділу ведення ДРВ.

Звертаємо увагу, що для уточнення попереднього списку виборців треба звернутися з відповідною заявою до ДВК або безпосередньо до відділу ведення ДРВ до 22 березня. Виборець має особисто подати заяву разом з документами (копіями), які підтверджують відомості з заяви. Якщо ж виборець з порушенням здоров'я (у зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком) не може особисто подати заяву, ДВК за зверненням такого виборця зобов'язана забезпечити прийняття заяви у такого виборця в інший спосіб.

Також кожен виборець, в разі виявлення неправильностей у попередньому списку виборців на звичайній виборчій дільниці, може звернутися із заявою в електронній формі до відповідного відділу ведення ДРВ до 22 березня.

Відповідно до Порядку подання виборцем заяви про уточнення попереднього списку виборців на звичайній виборчій дільниці з використанням мережі ʺІнтернетʺ, затвердженого постановою ЦВК від 25 серпня 2020 року № 201, заява в електронній формі подається виборцем до відділу ведення ДРВ за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України ʺПро електронні довірчі послугиʺ, з використанням мережі ʺІнтернетʺ через відповідні електронні сервіси, розміщені на офіційному вебсайті ЦВК, за допомогою яких виборцем надсилаються заяви, передбачені статтями 19 – 201 Закону України ʺПро Державний реєстр виборцівʺ.

Більше новин з виборчої тематики на сторінці ʺДержавний реєстр виборців. Львівщинаʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ