Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершують підготовку миротворців для Конго

Напередодні Різдвяних свят на Львівщині на базі 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, щодислокується у Бродах, завершилась підготовка особового складу першої ротації миротворчогоконтингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Михайло Гриневич.

Рівень підготовки та практичні навики особового складу українського миротворчого контингенту оцінили представники комплексної комісії Об’єднаного оперативного командування Збройних Сил України. Основу льотного складу миротворчого контингенту складають льотчики першої вертолітної ескадрильї полку, яка входить до Об’єднаних Сил швидкого реагування. Всі вони є досвідченими військовими льотчиками, мають більше тисячі годин нальоту. А командир 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України військовий льотчик–снайпер полковник Ігор Яременко, якого призначено на посаду командира миротворчого контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, налітав на вертольотах МІ-24 майже три тисячі годин.

Відповідно до стандартів ООН, кожен вертолітник – учасник місії в залежності від класу та посади повинен мати певну кількість один, проведених у повітрі. Зокрема, командир екіпажу – 1000годин нальоту. Із них 30 годин – польоти за приладами та не менше 50 годин нальоту вночі.Також кожен із членів екіпажу повинен бутипідготовленимдо маршрутних польотів вдень у складних метеорологічних умовахта вночі у простих метеоумовах.Акомандири екіпажів Мі-24відновлені до застосування засобів поразки по наземних цілях.

За словами заступника командира 3-го полку з льотної підготовки військового льотчика першого класупідполковника Геннадія Голубівського, незважаючи на обмеженість у часі, вдалось виконати весь комплекс завдань із підготовки особового складу. Із льотним складом проведено 5 льотних змін. Проводились також чергові перевірки техніки пілотування, бойове злагодження у складі загону, під час якого складались заліки із спеціальної підготовки, стрільби із особистої зброї, водіння, фізичної підготовки. Головним у період проведення бойового злагодження було належно підготувати льотно-підйомний склад загону до дій у складних метеорологічних умовах вдень та у простих метеорологічних умовах вночі. З льотним складом проводились також заняття із натренованості з парашутно-десантної та морської підготовки

Бойове злагодження особового складу завершилось заліковими польотами під час процедури сертифікації. Голова комплексної комісії – начальник штабу - перший заступник командувача Об’єднаного оперативного командування ЗС України генерал-майор Олександр Сирський високо оцінив рівень підготовки українських миротворчого контингенту. Він зазначив, що до складу миротворчого контингенту Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго увійшли найбільш підготовлені військовослужбовці. А переважна більшість із них вже виконували миротворчі завдання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ