Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщину йде друга хвиля грипу. Група ризику – діти

Наприкінці січня – у лютому можлива нова хвиля зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання. У групі ризику – діти від 1 до 4 років. Про це Гал-інфо повідомив начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко.

За словами головного медика області, тепер спостерігається зростання захворюваності на ГРЗ у європейських країнах, то ж не виключено, воно заторкне і Львівщину. Прогнозується, що цього разу нам загрожує вірус грипу Б.

«Як і грип типу А, грип Б вражає верхні дихальні шляхи та центральну нервову систему, однак характеризується легшим перебігом захворювання. Якщо грип А вражає переважно доросле населення, то в групі ризику грипу Б – діти від 1 до 4 років», – сказав Сергій Федоренко.

Він додав, що серед захворілих цьогоріч на ГРЗ діти становлть 52,4 %, діти від 1 до 4 років – 39%.

Сергій Федоренко зазначив, що основна профілактика захворювання, як і завжди, дотримуватися особистої гігієни, не переохолоджуватися. Особливо це стосується дорослих, яким варто пильно слідкувати за тим, щоб діти були добре одягнені.

Він також додав, що в цей час ще можливо пройти вакцинацію.

Начальник управління також повідомив, що в медичних закладах досить ліків для лікування важких форм захворювання, в аптеках цілком достатньо медичних препаратів, а в торгівельній мережі - продуктів, які здатні запобігти грипу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ