Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На підготовку до святкування 750-річчя Львова освоєно 16,5 млн грн, із 50-ти мільйонів, виділених у 2006 році

16,5 млн грн, виділених Львову у 2006 році на святкування 750-річчя міста, вже освоєно, — повідомив сьогодні, 27 червня на прес-конференції перший заступник міського голови Микола Одуха. За його словами, це третя частина коштів, виділених на святкування. Загалом же на 2006 рік з Державного бюджету на організацію святкування Львову виділено 50 млн грн. За ці кошти, як повідомив Микола Одуха, має бути проведено реставраційно-ремонтні роботи на 59 об’єктах, які загалом вже почалися. Однак по шести об’єктах, за словами Микола Одухи, роботи досі простоюють. Зокрема, це стосується Музею етнографії, що на пр. Свободи, 15, споруди «Палац з брамою», що на вул. Коперніка, 42, а також будинків на вулиці Музейна, 1, Краківська, 2, Кафедральна, 3, пл. Ринок, 23. Крім цього, за його словами, дещо затягуються ремонтні роботи на площі Ринок й затримки призвели до того, що влада ще не встигла освоїти 2 млн грн на реставрацію пл. Ринок, як планувалося.
Як повідомив перший заступник міського голови, кошти виділені на святкування 750-річчя Львова керівництво міста попросило не розприділяти на цілий рік, а з листопада-грудня перекинути на літні місяці. Отож 50 млн грн, які виділено, мають бути освоєні до кінця жовтня 2006 року.
За словами Одухи, міськрада і надалі сподівається, що Кабінет міністрів виділить місту додатково 14 млн грн в рамках святкування. Нагадаємо, як повідомляв «Гал-info» міністр архітектури та будівництва Павло Качур, дуже сумнівно, що ці кошти таки буде виділено.
«Ми просто хочемо отримати своє, адже із самого початку на святкування 750-річчя Львова планували виділити 114 млн грн, а потім цю суму зменшили до ста мільйонів. Це неправильно і я вважаю, що ми маємо право добиватися свого», — зазначив, відповідаючи на запитання «Гал-info» перший заступник міського голови.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ