Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На політраді «Батьківщини» у Києві Роману Ілику оголосили догану

Учора, 22 серпня, у Києві відбулося засідання політради партії «Батьківщина». Рішенням політради було оголошено догану керівнику Львівської обласної організації партії, народному депутату Роману Іликуіз формулюванням «за порушення статуту партії». Про це Гал-інфо повідомило джерело.

Причиною такого кроку джерела у «Батьківщині» називають начебто ініційовані Романом Іликомдії стосовно виключення з керівного органу львівської організації іншого народного депутата- Лідії Котеляк. Рішення про її виключення з обласного бюро були прийняті з грубими порушеннями статуту «Батьківщини». Зокрема, були перевищені повноваження бюро, а також сфальсифіковано результати голосування, щодо розгляду цього питання.

Нагадаємо, що 17 липня на попередньому засіданні політради Роман Ілик уже мав попередження за неефективну роботущодо об’єднання обласних організацій «Батьківщини» та «Фронту змін».  Львівська область була названа серед числа трьох, де об’єднання йде туго. Тоді ж було прийнято рішення поміняти куратора Львівської області Віктора  Швеця на Сергія Власенка.

Політичні експерти пов’язують останні події у львівській «Батьківщині» із закулісною боротьбою за те, хто очолить обласний осередок партії напередодні старту президентської виборчої кампанії. При цьому Роман Ілик завжди наголошує, що не тримається за посаду керівника львівської «Батьківщини». При цьому у лютому 2012 року, напередодні старту парламентської виборчої кампанії він, незважаючи на те, що це не було вимогою статуту, провів процедуру свого переобрання на посаду голови обласної організації. Перед виборами ніхто у Києві не захотів різких змін у базовій для «Батьківщини» організації.

Коли ж тепер після об’єднання «Батьківщини» з «Фронтом змін» логічно було провести перевибори голови, то у Романа Ілика завдяки згаданим перевиборам з’явився додатковий запас міцності.

Водночас, як вже писало Гал-інфо, на засіданні обласного бюро 25 липня (на якому, власне, з бюро і було виключено потенційного кандидата на роль обласного керівника ЛідіюКотеляк) Роман Ілик запропонував колишньому очільнику «фронтовиків»Степану Кубіву стати його заступником у львівській «Батьківщині».

Степану Кубіву, який також претендує на те, щоб очолити об’єднану «Батьківщину» у такий спосіб визначене місце в партійній ієрархії. Явно не сподобалось. Хай там як, але він, як відомо, відмовився прийняти цю пропозицію, натомість запропонував на посаду першого заступника колишнього керівника фракції «Фронту змін» в облраді Миколу Кадикала.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ