Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На працівників чинять психологічний тиск, - головний лікар 3-ї стоматологічної поліклініки

Вранці 7 серпня головного лікаря 3 стоматологічної поліклініки Юрія Павліва знову не впустили в установу, заблокувавши вхід. Про це він повідомив сьогодні, 7 серпня, під час прес-конференції, - інформує прес-служба Львівської міської ради.

У Львові нового головного лікаря 3-ї стоматполіклініки не впустили до кабінету

За словами Юрія Павліва, більша частина працівників поліклініки, з якими він спілкувався, хочуть нормально працювати, проте, на них чинять психологічний тиск.

"1 серпня мені передали актом передачі печатки, установчі документи, тобто матеріальні цінності, які є в цій установі. З колишнім головним лікарем ми здійснили обхід відділень, зайшли в кожен кабінет, щоб представити колективу і ознайомити мене з роботою. Проте, мені не змогли показати мого кабінету, бо в ньому сидить заступник головного лікаря.

Наступного дня мене не пустили на роботу, сказавши, що у нас є свій головний лікар. Я їм показав наказ на моє призначення, що воно законне, на що вони відповіли, що вони мене до роботи не допустять. І така ситуація вже триває з 2 серпня.

Я спілкувався на вихідних з частиною працівників 3-ї стоматологічної поліклініки, і багато людей просто хочуть нормально працювати у спокійних умовах, і, за їх словами, на них просто чинитися психологічний тиск цією групою людей, які перешкоджають моїй діяльності.

Сьогодні зранку знову були образу в мою сторону, і мене знову не допустили в установу", - розповів Юрій Павлів.

Нагадаємо, 2 серпня, у Львові новопризначеного головного лікаря 3-ї стоматологічної поліклініки не допустили до робочого місця. Наступного дня працівники поліклініки прийшли пікетувати кабінет начальника міського управління охорони здоровя. 

Стоматологічна війна у Львові і її ціна - беззубі роти

Нагадаємо, в лютому 2017 року на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за перепрофілювання 4 комунальних стоматологічних поліклінік Львова у некомерційні комунальні підприємства. Йшлося про стоматполіклініки № 1, 3, 4, 5. 

Відповідно до рішення сесії, поліклініки існуватимуть як окремі підприємства, колективи самостійно закуповуватимуть необхідні для роботи матеріали, а пацієнти за надані їм послуги сплачуватимуть офіційно через касу. З каси поліклініки сплачуватимуть заробітну платню працівникам, енергоносії та усі інші потреби. Таким чином, стоматполіклініки функціонуватимуть за власний рахунок, а не за кошти бюджету. 

Водночас стоматологічним поліклінікам з міського бюджету відшкодовуватимуть кошти за послуги, надані пільговим категоріям львів’ян. Це передбачено Міською програмою фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Львова на 2017-2018 роки, яку підтримали 55 депутатів. Відшкодування здійснюватимуть згідно з актом виконаних робіт.

Деякі колективи та керівництво міських стоматологічних поліклінік виступили проти реформування, стверджуючи, що воно повністю позбавить мешканців міста безоплатної стоматологічної допомоги. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ