Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Стоматологічна війна у Львові і її ціна - беззубі роти

Ще сьогодні, 3 серпня, працівники 3-ї, 4-ї і 5-ї стоматологічних поліклінік Львова збираються пікетувати кабінет начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба.

Як повідомив Олександр Бурій, завідувач відділу 3 стоматполіклініки, голова комісії щодо трудових спорів, майор медичної служби, учасник АТО, людей обурило те, як підступно і нечесно Володимир Зуб та міська влада загалом відреагували на те, що учора, 2 серпня, працівники 3-ї стоматполіклініки не пустили на робоче місце нового головного лікаря Юрія Павліва.

«Саме цей чоловік приклався до того, що була ліквідована 1-ша комунальна стоматологічна поліклініка. Її начебто реорганізували у  комунальне некомерційне підприємство. Однак наразі  ця рейдерська реорганізація має вигляд такий, що 80 найкращих лікарів цієї 1-ї стоматполіклініки звільнилися,а залишилися ті, кваліфікація яких, м’яко кажучи, викликає сумніви. По суті, йдеться про ліквідацію у Львові якісної державної стоматології.

І все відбувається на фоні того, що тривають суди, внаслідок яких ухвала Львівської міської ради про реорганізацію 4 стоматполіклінік призупинена. І навіть порушена кримінальна справа (про незаконне зняття з реєстрації першої комунальної поліклініки). І на фоні цього всього нам призначають директора, який вже долучився до руйнування першої стоматполіклініки! Ясно, що люди обурилися. Дві профспілки, які діють на території нашої 3-ї стоматполіклініки,  висловили йому, Юрію Павліву, недовіру.

Але яка була реакція влади Львова? Як нам стало відомо, укладено угоду з муніципальної дружиною на 300 тис. грн на рік щодо охорони стоматологічних поліклінік. Тобто, ми так розумію, що саме ці муніципали мали б нас і викинути на вулицю.

Більше того, не гребують навіть цинічною брехнею. Так, учора (2 серпня) у ЗМІ показали сюжет про те, як начебто класно працює "реорганізована" 1-ша стоматполіклініка.  А у сюжеті ті лікарі, які вже давно звільнилися…

Ми розуміємо, що новий головний лікар, маючи печатку, може де-юре ліквідувати нашу поліклініку у будь-який момент. Ми будемо боротися. Наразі наша 3-тя поліклініка працює у штатному режимі, надаємо медичні послуги, у кабінетах є пацієнти. Але ніч була дуже тривожною, біля лікарні  чергувало четверо учасників АТО. Компанію їм склали муніципали та працівники поліції. Кожної хвилини чекали, що буде штурм. До речі, у розмові Юрій Павлів  заявив, що йому начхати на АТОшників і що він все одно потрапить у кабінет», - розповів Олександр Бурій.   

Додамо, що реорганізована 1-ша стоматологічна поліклініка у Львові – це дорогі приміщення у центрі Львова на проспекті Т. Шевченка, а також чимало інших приміщень у різних районах Львова. Головним лікарем тут є «реорганізатор» Петро Питльований, тут же працював і його зять, той самий Юрій Павлів, що тепер має «реорганізувати» 3-тю стоматполіклініку. А далі підуть 4-та і 5-та. Там також чимало "смачних" приміщень.

Нагадаємо, що ухвалою сесії Львівської міської ради прийнято рішення на базі чотирьох комунальних стоматологічних поліклінік Львова створити комунальні некомерційні підприємства, щоб, мовляв, гроші виділяти не на зарплату працівникам стоматполіклінік, а на лікування стоматологічних захворювань у пільгових категорій населення. Застосовуючи дешеві матеріали та технології.        

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ