Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На референдумі у Нідерландах переважають опоненти асоціації з Україною

Соціологічні опитування показують, що опоненти угоди про асоціацію України з Європейським союзом у Нідерландах переважають прихильників від 3 до 17%. Про це під час прес-клубу у Києві 4 квітня розповів посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Кількість опонентів переважає. Але відсоток між ними абсолютно різний. В одному опитуванні – це 17%, по іншому – 3% , по третьому – 7%», – сказав Кулеба.

При цьому, за його словами, значною залишається кількість громадян, які не визначилися з вибором. Ця кількість варіюється від 30 до 40%. Кулеба зазначив, що на думку голландських політтехнологів, специфіка полягає в тому, що нідерландці схильні змінювати свій погляд в останній день, під впливом спонтанних речей.

Також Кулеба підкреслив, що є різні оцінки стосовно явки на референдумі. Він назвав цифри від 25 до 50%.

Окрім того, Кулеба зауважив, що після «офшорного скандалу» кількість опонентів асоціації зросла.

Кулеба не назвав компанії, які проводили опитування, результати яких він оприлюднив. Однак він зазначив, що передова нідерландська соціологічна компанія відмовилася від проведення опитувань, пов’язаних із референдумом.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року.

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС на 6 квітня 2016 року. Остаточних результатів референдуму варто чекати до 12 квітня. Цей референдум не має обов’язкового характеру, і його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Тим часом, понад чверть нідерландців взагалі не знають про референдум щодо України.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ