Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На сайті Президента зареєстрували петицію про відповідальність за заперечення української держави та органів державної влади

Автором петиції про відповідальність за заперечення української держави та органів державної влади є Андрій Гайдай.

Як зазначає автор, в умовах повномасштабного збройного вторгнення російської федерації до України ворогом посилено використовуються гібридні методи війни. Так, останнім часом в Україні значно збільшилась кількість т.зв. "живих людей", які не визнають органи державної влади, органи місцевого самоврядування, правоохоронні органи та суди. Останні також заперечують існування держави Україна, зазначаючи що живуть в УРСР (повідомляють, що Україна була "не правильно" створена, тому досі формально існує УРСР). Заперечують існування усього українського законодавства, не визнають норм суспільного співжиття.

Андрій Гайдай додає, що перелічені вище особи відмовляються дотримуватися норм, встановлених державою, які направлені на забезпечення правопорядку та нормального функціонування державних інституцій в умовах війни та не беруть участі у безпосередньому захисті нашої держави, не сприяють зміцненню обороноздатності. Натомість вносять деструктив в Українське суспільство, блокують нормальну роботу органів влади.

Безсумнівно, що така діяльність є вигідна ворогу. Щобільше, зрозуміло, що така діяльність підтримується спецслужбами рф. Подальше збільшення адептів ідеології "народовладдя" в України безсумнівно послаблюватиме Українську державу.

"Тому, прошу ініціювати прийняття Закону про введення кримінальної відповідальності за публічне невизнання або запереченні існування Української держави, легітимності органів державної влади та органів місцевого самоврядування, проведення діяльності, спрямованої на створення альтернативних органів влади та публічні заклики до такої діяльності", - зазначає автор петиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ