Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На стоматологічну допомогу дітям у Львові виділили 18,5 млн грн

На програму стоматологічної допомоги дітям і окремим категоріям дорослого населення в цьому році передбачили 18,5 млн грн. Відповідне рішення сьогодні, 25 січня, ухвалила сесія Львівської міської ради, повідомила прес-служба ЛМР.

Під час сесії депутати внесли зміни до ухвали міської ради від 29.06.2017 №2136 «Про затвердження Міської програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення м. Львова на 2017-2018 роки». Зокрема, збільшено фінансове забезпечення програми до 18,5 млн. грн., оскільки її виконавцями тепер є три стоматологічні установи. Ухвалу підтримали 59 депутатів.

Як зазначено в інформаційній довідці до проекту ухвали, вкінці 2017 року комунальна 4-та стоматологічна поліклініка перетворилась в комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 4». Тому тепер виконавцями програми, окрім комунального некомерційного  підприємства «Стоматологічна поліклініка № 1» та госпрозрахункової стоматологічної поліклініки м. Львова, є ще й комунальне некомерційне підприємство «Стоматологічна поліклініка № 4», яка пройшла процес перетворення.

Відтак, фінансове забезпечення програми на 2018 рік збільшили з 10,5 млн грн до 18,5 млн грн.

Нагадаємо, Міська програма профілактики та лікування стоматологічних захворювань передбачає відшкодування з бюджету міста за надану стоматологічну допомогу пільговим категоріям населення і дітям. До видів стоматологічної допомоги, яка підлягає відшкодуванню, належить: невідкладна допомога до виведення з гострого стану усім мешканцям, незалежно від їх соціального статусу; всі види стоматологічної допомоги дітям від 0 до 17 років, а також профілактичний огляд, терапевтична та хірургічна стоматологічна допомога окремим категоріям населення. До окремих категорій населення належать ветерани війни, у тому числі учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди 1 і 2 групи, вагітні жінки, Почесні донори України, жінки, які мають статус Мати-героїня, члени сімей загиблих учасників АТО, пенсіонери.  Тобто при їх зверненні в стоматполіклініку бюджет відшкодовує надану допомогу.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ