Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як вибрати брекети для коригування прикусу та зубів?

Брекети – це чудовий спосіб корегувати прикус та усунути дефект зубного ряду.

Завдяки якісній брекет-системі можна надійно зафіксувати її на поверхні кожного зуба та досягнути потрібного естетичного чи лікувального ефекту. Ви можете замовити встановлення такої системи відповідно до ваших потреб, тим паче що брекети ціна є вигідною та доступною для клієнта у стоматологічній клініці Symmetrica.

image1

Особливості брекет систем

Принцип використання брекетів оснований на особливостях форми матеріалу дуги. При виготовленні систем дузі задають потрібної форми (відповідно до прикусу, який має бути у пацієнта).

Ортодонт встановлює дугу у брекети, а потім викривляє її відповідно до деформації зубів, щоб повернути їх в початкове положення. У процесі лікування ортодонт може застосовувати різні форми дуг, щоб регулярно контролювати ступінь їхнього натягу. Лікареві потрібно буде послаблювати або сильніше затянувати дугу, щоб зуби “підтягувалися” відповідно до потрібного положення.

Тиск ортодонтичних конструкцій ремоделює кісткову тканину відповідно до потреб. Завдяки цьому зуби можна вирівняти у будь-якому віці. Однак, зверніть увагу, що процес вирівнювання є досить тривалим та займає від 1 до 3 років.

Які є види брекет-систем?

Звісно, підходящий варіант брекет-системи рекомендує ортодонт, однак ми пропонуємо розібратися із основними відмінностями різних ортодонтичних конструкцій:

  • Лігатурні. Характеризуються жорстким способом кріплення у вигляді еластичної гумки чи металевого дроту. Цей елемент фіксує брекети та контролює рівень натягу дуги. При використанні таких брекетів вам доведеться частіше відвідувати ортодонта для заміни необхідні елементи.
  • Самолігуючі. Такі брекети не мають гумок, а замість них є вбудовані замочки, що тримають дугу. Жорсткої фіксації ці брекети не мають, рівень тиску на зуби є значно меншим, а догляд за ротовою порожниною є простішим. Відвідувати ортодонта у такому випадку вам знадобиться не так часто. У середньому візит відбувається один раз у 8-12 тижнів. Конструкція має більш естетичний вигляд.
  • Металевий. Є бюджетним варіантом, для виготовлення використовується нержавіюча сталь або нікель-титановий сплав. Характеризуються надійністю та міцністю. Однак, такі брекети є більш помітними та іноді можуть викликати алергічні реакції.
  • Керамічні. Для виготовлення використовуються матеріли, що повторюють колір зубної емалі. Завдяки цьому вони менш помітні на зубах. Такий вибір підходить пацієнтам, що віддають перевагу естетичому вигляду.

Якщо ви хочете корегувати прикус чи вирівняти зубний ряд, сміливо звертайтеся до ортодонта та втілюйте свою мрію в реальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ