Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийській замість Монументу Слави хочуть зробити Меморіал воїнам АТО

Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
Фото - Гал-інфо.
1/3
Сьогодні, 11 травня, під час засідання сесії Львівської обласної ради до міського голови Львова Андрія Садового, Львівської міської ради та Львівської ОДА звернувся депутат від фракції "Народний контроль" Василь Масний з вимогою демонтувати Монумент Слави на вул. Стрийській та встановити на цьому місці Меморіал пошани захисникам України у боротьбі з російським агресором. Про це повідомив кореспондент Гал- інфо із сесійної зали.

Він закликав демонтувати пам'ятник радянській армії та перенести його у інше місце.
Відповідно депутат вимагає прийняти розпорядження про демонтаж пам'ятника на перехресті вул. Стрийська та вул. Героїв Майдану.

Водночас Василь Масний вимагає спорудити меморіал героям сучасної війни, адже це буде доречним біля Академії сухопутних військ у Львові.

У коментарі журналістам Василь Масний запевнив, що перенесення існуючого пам'ятника не суперечитиме законодавству України. 

"Елементи пам'ятного знаку можна перенести в інше місце. Цей пам'ятник стоїть на місці розореного радянською владою цвинтаря. Настав час встановити історичну справедливість. Доцільно спорудити меморіал усім воїнам, які загинули  у війні на Донбасі і усім хто загинув у Національно-визвольних змаганнях", - сказав Василь Масний.

На запитання Гал-інфо, куди перенести існуючий пам'ятник радянській армії, він зазначив, що має бути створена комісія міських урядників та істориків, які й прийматимуть відповідне рішення.

Депутат наголосив, що звернення підтримали низка громадських організацій. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ