Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На свята в пунктах пропуску будуть працювати додаткові прикордонні наряди, - Віктор Сампір

Прикордонна служба західного управління збільшила додаткові прикордонні наряди для пунктів пропуску, де прогнозують великий наплив пасажиро-транспортного потоку.

Про це повідомили під час сьогоднішнього брифінгу щодо особливостей перетину кордону у період Новорічних та Різдвяних свят. 

Як розповідає заступник начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління підполковник Віктор Сампір, беручи до уваги щорічну статистику, минулого року був менший потік в пунктах пропуску, у зв’язку з карантинними обмеженнями він впав майже в 7 разів. А от цей рік показує, що з кожним місяцем, незважаючи на карантин пасажиро-транспортний потік лише зростає.  

Також в Державній прикордонній службі зазначають, що перед новорічними та різдвяними святами відбувається прогнозоване збільшення пасажиропотоку.

“Оскільки ми знаємо, що перед святами в нас йде потік на в’їзд в Україну, ми призначаємо додаткові прикордонні наряди на точки пункту пропуску, де спостерігається великий наплив транспорту. По завершенню свят точно так само буде перенаправлення наших сил та засобів: прикордонних нарядів по перевірці документів, оглядів транспорту, щоб зумовити комфортний перетин кордону подорожуючим на виїзді з України”, - зауважив Віктор Сампір.

Як зазначив Віктор Сампір, після новорічних свят зазвичай в пунктах пропуску на ділянці Закарпаття, зокрема в “Чоп (Тиса)”, “Ужгород-Вишнє Нємецьке” багато громадян України виїжджають до країн ЄС на відпочинок та гірськолижний туризм, тому відбувається велике накопичення транспортних засобів в цій ділянці.  

По ділянці Львівського прикордонного загону найбільше навантаження припадає на такі пункти пропуску як:

  • “Шегині”
  • “Рава-Руська”
  • “Краківець”

“Громадяни в нас забувають, що є менш завантажені пункти пропуску такі як “Смільниця”, “Грушів”, “Угринів”. Зараз у порівнянні з листопадом транспортний потік, що перетинає кордон в грудні зріс на 10 тисяч і складає 80 тисяч, а пасажиропотік - 330 тисяч громадян. Ще за листопад-грудень представниками прикордонної служби виявлено ряд підроблених сертифікатів, що складає 130 екземплярів”, - розповів начальник відділу організації прикордонного контролю Львівського прикордонного загону підполковник Іван Баран.

Загалом за 11 місяців цього року на пунктах пропуску (від республіки Білорусь до республіки Молдова) виявили:

  • на 55% більше підроблених паспортних документів 
  • вдвічі більше чужих документів  
  • на 34% більше недійсних паспортних документів

Варто зазначити, що в дію вступили зміни щодо пропуску іноземців. З 3 грудня Україна запровадила обов’язкову самоізоляцію терміном в 14 днів для осіб, які повернулись із країн, де стрімко поширюється новий штам коронавірусу “Омікрон”. Йдеться про Південно-Африканську Республіку, Республіку Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівство Лесото, Королівство Есватіні, Республіку Мозамбік, Республіку Малаві. 

Нагадаємо, правила перетину кордону для іноземців та людям без громадянства:

  • сертифікат страхування, що повинен бути дійсний на весь період перебування в країні на випадок захворювання на ковід
  • сертифікат вакцинування чи ПЛР тест
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ