Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я  |  Спорт

На Турківщині відкрили другу чергу Західного реабілітаційно-спортивного центру

Учора, 15 січня, у с. Яворів Турківського району відбулося введення в дію другої черги Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів, на яке прибули Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та Президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

На церемонії були присутні члени національних паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з лижних гонок та біатлону, спортсмени-паралімпійці, їхні тренери, представники влади та громадськості.

На початку заходу усі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих під Волновахою.

Далі присутні у своїх виступах наголошували на унікальності Західного реабілітаційного спортивного центру, який став основною спортивною базою підготовки національних збірних команд України серед спортсменів-інвалідів до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор із зимових видів спорту. Це зумовлено високим рівнем умов, створених для тренувань, і комфортними умовами спортивної та житлової інфраструктури.

У 2014 році тут провели реабілітаційні заходи для дітей-інвалідів зі сходу України. Зараз Центр розпочав активну роботу щодо створення умов для реабілітації воїнів, які брали участь в Антитерористичній операції та отримали інвалідність внаслідок поранень. Тут мають намір проводити соціальну, психологічну і фізичну реабілітацію воїнів-інвалідів АТО.

Після церемонії перерізання стрічки пройшла екскурсія житловим корпусом, а потім учасники заходу зустрілися з національною паралімпійською збірною командою України з зимових видів спорту, що незабаром від’їжджає на Чемпіонат світу з лижних гонок та біатлону, та національною дефлімпійською збірною командою України з зимових видів спорті, яка через три місяці відбуде на 18-ті зимові Дефлімпійські ігри. Звертаючись до спортсменів, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: „Дійсно, ви вже перемогли, оскільки взялися не тільки за справу реабілітації себе, адже ви виступаєте на змаганнях і підносите авторитет нашої держави. Ви поїдете, і ми переконані: покажете, що Україна є і Україна буде”.

Потім відбулося вручення нагород переможцям та призерам чемпіонату України з лижних гонок. На завершення усі учасники відкриття другої черги мали екскурсію спортивними об’єктами Західного реабілітаційно-спортивного центру.

На думку голови Львівської обласної ради Петра Колодія, хоч іменують цей центр Західним, проте аналогів йому немає в цілій Україні, він є дійсно об’єктом європейського рівня. Голова обласної ради зазначає: „Цей комплекс – місце, де багато людей повертаються до життя після важких травм. Так і хочеться аплодувати цим людям. Їм у десятки разів важче, ніж нам, здоровим, але вони не впадають у розпач, а ставлять перед собою мету і йдуть до неї, виборюють медалі на Всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Вони здобувають перемоги для нашої країни, та найбільшою є перемога над самим собою. Ці люди доводять, що вони повноцінні представники суспільства”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ