Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Водохреща ректорат Львівського університету Держслужби з надзвичайних ситуацій пірнув у крижану воду

Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайло Козяр, проректори та керівники основных структурних підрозділів навчального закладу Держслужби з надзвичайних ситуацій взяли участь у святкуванні Хрещення Господнього. Вранці вони пірнули у крижану ополонку, а потім вирушили до університету на святкові заходи, повідомили у прес-службі вишу.

За словами М. Козяра, купання на Хрещення Господнє особливе. Воно очищає дух, укріплює тіло і додає сил на весь рік. Водохресну традицію занурюватися у воду ми дотримуємось вже багато років.  За умов правильного підходу до заняття зимовим плаванням, ця справа дозволяє зміцнити організм і позбутись багатьох хвороб.

Цього дня в Церкві Покрови Пресвятої Богородиці зібрались працівники, курсанти та студенти. Настоятель о. Роман відправив Службу Божу та освятив воду. «Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року», - зазначив о. Роман. Настоятель нашої церкви обійшов усі структурні підрозділи навчального закладу та освятив приміщення університету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ