Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині інтенсифікують впровадження сортування сміття

У низці громад на Волині намагаються впровадити сортування сміття, аби зменшити шкоду для довкілля. Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк у коментарі Гал-інфо розповів, що наразі у Луцьку на побутовому рівні вдалося налагодити відділення ПЕТ-пляшки в окремі контейнери від загальної маси сміття. Решту відходів сортують на спеціальній сортувальній станції. Вже після цього відходи везуть на захоронення на звалище у селі Брище. Щоденно захоронюють близько 300 тонн сміття.

«Зараз ми інтенсивно працюємо над тим, щоб почати відділяти органіку. Також оголосили тендер на контейнери для пластику», - розповів Володимир Марценюк.

Тим часом у прилеглій до Луцька сільській громаді – Підгайцівській – експериментальна група сортуватиме сміття у так званий «жовтий мішок». Як розповіли Гал-інфо у пресслужбі сільради, тут упродовж трьох місяців триватиме експеримент «Жовтий мішок», який дозволить дослідити склад сухого сміття, що продукують мешканці громади. Організатори запланували залучити до участі близько 150 домогосподарств з сіл громади – розпочали з Підгайців та Крупи. 

За словами заступника Підгайцівського сільського голови Олександра Бляшука, експеримент дозволить дослідити склад сухого сміття, що продукують мешканці громади. Практика сортування у «жовтий мішок» на початку 90-их впроваджувалась у Німеччині та Австрії, її продовжують використовувати й зараз. Це успішний проєкт, завдяки якому європейці розв'язали проблему із відходами й тепер діляться досвідом з іншими країнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ