Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині поліція та селяни влаштували неприємний сюрприз для закладчиків

У селі Княгининок, яке нещодавно приєдналося до Луцької громади, люди вже тривалий час потерпають від закладчиків наркотичних речовин. Тож спільно із поліцейськими селяни влаштували облаву на зловмисників.
Фото: прокуратура Львівської області

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Після встановлення у Луцьку камер відеоспостереження дедалі частіше наркоторговці почали розміщати так звані «закладки» (сховки із наркотиками, що продаються через інтернет, - Гал-інфо) у прилеглих до облцентру селах. Адже там значно менше встановлених відеокамер.

Особливою популярністю серед наркоторговців стало користуватися село Княгининок, яке нещодавно приєдналося до Луцької громади. Навесні шукачі закладок десятками тинялися вулицями села. Місцеві жителі забили на сполох і спільно з поліцейськими збили наплив непроханих гостей. Улітку настало затишшя, але з початком осені закладчини знову масово потягнулися до Княгининка.

«До поліції стали надходити повідомлення, то ж правоохоронці спільно з місцевими мешканцями почали відпрацювання. Воно тривало вчора, вночі поліцейські там працювали і сьогодні зранку», - розповіла у коментарі Гал-інфо речниця ГУНП Волині Ольга Бузулук.

За її словами, упродовж дня виявили декілька десятків осіб, які вешталися вулицями, нібито шукаючи закладки, але нічого не знаходили.

Але надвечір у поліцейських – бінго.

«Затримали двох осіб на автомобілі «Фольксваген», до яких викликали слідчо-оперативну групу. У них виявили речовини, схожі на наркотичні, близько 50 грамів, жовтого кольору, в пакетику. Цю речовину вилучили, а також десятки пакетиків, в які фасуються закладки, мобільний телефон, електронна вага, транспортний засіб. Відомості буде зареєстровано за статтею 311 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів)», - розповіла Ольга Бузулук.

Тим часом у Луцьку діє група колишніх наркозалежних, які зараз оголосили війну наркоторговцям. Активісти замальовують на стінах будинків рекламу інтернет-ресурсів, де продають наркотики, допомагають іншим позбутися залежності.

Представник об’єднання Іван Гриник каже:

«Враховуючи той факт, що у нас проблема наркоманії – стукати у всі двері. Шукати вихід. Головне не боятися говорити. Часто такі сім'ї не знають, що робити і бояться комусь сказати. Наркоманія не вибирає соціальний статус, вона приходить в будь-яку сім'ю, в будь-які двері, до того ж негадано і неждано. Люди не знають, до кого звертатися і як знайти вихід із цієї проблеми. Але вихід є. Все залежить від того, який ступінь деградації. Якщо людина трішки «побалувалася» і одразу звернулися до спеціалістів – можна уникнути реабілітації. Якщо у особи серйозний ступінь деградації – кримінал, наркотики, зруйновані усі сфери: соціальна, духовна психоемоційна, фізична – однозначно реабілітації не уникнути».

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, луцька мерія планує виділити майже 7,5 мільйона гривень на боротьбу з поширенням наркоманії. Ця проблема вже викликає занепокоєння не лише у правоохоронців та громадських активістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ