Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині зареєстровано 585 парафій московської церкви

Станом на 1 січня 2022 року у Волинській області зареєстровано 585 релігійних організацій РПЦ в Україні, яка називає себе УПЦ (московського патріархату).

Про це йдеться у відповіді Управління культури з питань релігії та національностей Волинської ОДА на запит від журналіста Гал-інфо.

Як сказано у відповіді, "Управління не веде перелік релігійних організацій у тому числі парафій УПЦ (московського патріархату) та не збирає інформацію про адреси їх розташування, облікується лише їх кількість відповідно до видів релігійних організацій". 

П'ята колона московського патріархату

Управління зазначає, що станом на 1 січня 2022 року у Волинській області зареєстровано 585 релігійних організацій цієї конфесії (московського патріархату). 

Водночас, з 1 січня 2022 року і донині надійшло 2 заяви релігійних організхацій щодо зміни конфесійної підлеглості, які перебувають на етапі внесення до ЄДРПОУ.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 16 травня митрополит Луцький і Волинський Михаїл задовольнив прохання про входження до ПЦУ 4 громад, які за рішенням парафіяльних зборів вийшли з так званого московського патріархату.

Додамо, що станом на 16 травня вже 19 парафій у Волинській єпархії зараховано в ПЦУ після масштабної ескалації війни Росії проти України і 100 – після одержання Томосу про визнання автокефалії ПЦУ.

Перший луцький храм МП переходить до ПЦУ разом зі священником

Також нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, в Україні залишилося лише 4% прихильників РПЦ. Від тих, хто ще в лютому вважав себе належними до московського патріархату, в березні лишилася 1/4 (з 15% в масштабі України доля прихильних до московського патріархату скоротилася до 4%). Водночас приналежність до ПЦУ зросла - з 38% до 52%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ