Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Яворівському полігоні розпочинається другий етап призову резервістів

На прикінці вересня, на Яворівському полігоні, розпочнеться другий етап навчальних зборів з оперативним резервом першої черги. Упродовж двох тижнів більше 1000 військовослужбовців-резервістів, що мають бойовий досвід, отриманий під час проведення АТО на території Луганської та Донецької областей, вдосконалять свої професійні навички. Про це повідомила прес-служба Оперативного командування Захід.

Зауважимо, що основним завданням військового резерву є підвищення та підтримання військової навченості громадян з метою виконання завдань по захисту держави на професійному рівні. Важливо не допустити втрати для Збройних Сил підготовлених військовослужбовців, які звільняються з військової служби і брали безпосередню участь у бойових діях, зберегти накопичений бойовий потенціал підрозділів, після їх звільнення.

Завершаться збори проведенням бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою, в яких візьмуть участь підрозділи, екіпажі, сформовані із діючих військовослужбовців та резервістів.

Командування бригади, приклало максимум зусиль для створення, максимально комфортних умови для проживання у польових умовах. Всі палатки для особового складу забезпечені пічками для обігріву. Обладнано місця для харчування, де кожен військовослужбовець зможе отримати повноцінне триразове гаряче харчування. В базовому таборі розгорнуті  польові лазні.

Кожен резервіст буде забезпечений повний комплектом речового майна та екіпірування. З огляду на погодні умови резервісти отримають куртки утеплені, дощовики, гумові чоботи. На пункті прийому особового складу  максимально спростили процедуру прийому та отримання майна. По закінченню навчань резервісти отримають грошове забезпечення згідно чинного законодавства.

Наголошуємо, що згідно рішення Президента України, потреби у проведенні сьомої хвилі часткової мобілізації немає. Адже наше військо переходить на контрактну службу, і більшу частину Збройних Сил України на даний час складають військовослужбовці військової служби за контрактом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ