Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівському полігоні відбулась церемонія передачі повноважень операції «Unifier»

Як повідомили у Прес-службі Національної академії сухопутних військ, 24 вересня, у містечку «Центральне» Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ відбулась урочиста церемонія передачі повноважень особового складу канадського військового контингенту, який бере участь у підготовці бойових підрозділів ЗС України в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна». В ЗС Канади вона ще відома як Операція «UNIFIER».

В заході взяли участь перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук, заступник командувача Об’єднаного командування з операцій Канади генерал-майор Уільям Сеймор, почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович, начальник Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-майор Володимир Гордійчук та інші високоповажні гості. Зустрічав гостей начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Після вітального слова пана Романа Ващука, генерал-лейтенант Павло Ткачук щиро подякував канадській стороні за всебічну підтримку за допомогу Україні у зміцненні її обороноздатності, а також від імені Міністра оборони України та Начальника Генерального штабу ЗС України й керівництва вишу вручив нагороди кращим військовослужбовцям ЗС Канади.

"Це вже шоста ротація канадського контингенту військової місії операції «Unifier». За цей час наші хлопці не лише отримали безцінні знання, досвід та настанови, якими щедро діляться інструктори Збройних Сил Канади. За роки тісної співпраці вони збагатились колегами, партнерами, друзями, які надали руку допомоги і підтримки у боротьбі України за свободу, незалежність та територіальну цілісність. — зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук. — Отримані від канадських наставників знання і навики військовослужбовці Збройних Сил України з успіхом використовують у бойових діях. Почуття бойового братерства, що виникли під час навчання під керівництвом фахівців армії Канади, формують у наших військовослужбовців стійке переконання у тому, що ми не одинокі у боротьбі проти агресора".

Після обміну сувенірами відбулась урочиста передача повноважень, під час якої у присутності генерал-майора Уільяма Сеймора командири попередньої та нової ротацій контингенту ЗС Канади в Україні підписали відповідні документи.

Прес-служба Національної академії сухопутних військ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ