Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Закарпатті будуть виготовляти систему керування мансардними вікнами для датської компанії

Датська компанія запустила виробництво системи управління для електрокерованих вікон, штор та ролетів в Закарпатській області.

За даними «Інтерфакс-Україна», йдеться про виробника мансардних вікон VELUX Group, що вперше розмістив власне виробництво на українському заводі.

1/2

«Виробництво продукції VELUX в Україні – це перший подібний досвід для нас, і ми пишаємося тим, яку користь це може принести українському народу та економіці у цей складний час. Незважаючи на низку викликів, що стоять перед країною, виробництво новітнього продукту VELUX може забезпечити нові робочі місця та підтримати відбудову України, стимулюючи розвиток її економіки», – розповів директор представництва VELUX в Україні Юрій Ткаченко.

Як зазначають в компанії, новий продукт VELUX Touch повністю виготовлятиметься в Ужгороді на потужностях заводу компанії-партнера Jabil, американського виробника електроніки. Це не перший проєкт, реалізований VELUX за підтримки партнера. Раніше на лініях заводу було успішно налагоджено випуск окремих компонентів та запчастин для електронного портфоліо компанії.

1/2

VELUX Touch буде продаватися на локальному ринку та постачатися у більш ніж 70 країн, де працюють представництва і партнерські компанії VELUX Group.

«Ми раді, що клієнти, які використовують наш сучасний пристрій для керування вентиляцією та сонцезахистом через мансардні вікна, тепер бачитимуть етикетку «Made in Ukraine» на своєму продукті. Крім того, ми сподіваємося, що наше рішення щодо виробництва в Україні стане прикладом для інших компаній», – відмітив Юрій Ткаченко.

VELUX Group — світовий лідер з виробництва мансардних вікон. Компанія також виготовляє вікна для пласких дахів, світлові тунелі, сонцезахисні аксесуари до мансардних вікон (шторки та ролети). Компанія має представництва у 38 країнах. Представництво в Україні – ТОВ «ВЕЛЮКС Україна» – було відкрито у 2001 році. У 2023, попри війну, в нашому регіоні запушене виробництво нового продукту. Це свідчить про амбіційні плани компанії щодо розвитку свого бізнесу на нашому ринку.

На знак засудження російської агресії, керівництво компанії вирішило припинити свою діяльність на російському та білоруському ринках. У 2015 році VELUX Group закрила свій завод в росії, у 2022 році – торгові компанії в обох країнах.

Протягом 2022 року компанія виділила через фонд THE VELUX FOUNDATION понад 35 мільйонів датських крон на підтримку України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ