Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ розслідуватиме незаконне роздавання нагородної зброї посадовцями МВС

Суд зобов'язав НАБУ розслідувати незаконне роздавання нагородної зброї посадовцями МВС. Про це Гал-інфо повідомили в Українській асоціації власників зброї.

Перемогою спільноти УАВЗ завершилася кількамісячна епопея примушування НАБУ розслідувати незаконне нагородження цивільних осіб відомчими відзнаками МВС "вогнепальна зброя".

Однак, система противилася. НАБУ не розпочало розслідування очевидного корупційного злочину, викладеного у заяві УАВЗ протягом встановленого законом строку. Далі суд чотири місяці розглядав скаргу УАВЗ  на бездіяльність НАБУ, яка згідно процесуального Закону розглядаєься не пізніше 72 годин.

Особливо до затягування розгляду скарги УАВЗ спричинився суддя Солом'янського районного суду Києва Бобровник О.В., який незаконно повернув нашу скаргу через те, що адвокати УАВЗ нібито не надали належних документів, що підтверджують повноваження. В подальшому, коли це незаконне рішення оскаржувалося в Апеляційному суді міста Києва, з місцевого суду протягом декількох засідань не надходили матеріали справи.

Та врешті, рішення, яким УАВЗ було недопущено до правосуддя апеляційний суд скасував і призначив розгляд скарги на бездіяльність НАБУ у місцевому суді.

І лише 16 червня  2017 року слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Кицюк В.С. постановила ухвалу, якою задовлено скаргу УАВЗ та зобов'язано НАБУ розпочати досудове розслідування корупійних злочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ