Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Начальнику Генштабу РФ доставили виклик на допит в прокуратуру України

Поштова компанія доставила за місцем несення служби начальника Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Валерія Герасимова повістку на допит в Головну військову прокуратуру України. Про це заявив на брифінгу в середу в Києві головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Міжнародна компанія поштових перевезень DHL доставила нам офіційний лист про те, що відповідно до статті 258 КПК України, повідомлення про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Герасимову разом з порядком про необхідність з'явитися в Головну військову прокуратуру для допиту було доставлено за місцем проходження військової служби Герасимова за адресою м.Москва, вул.Знамянка, 14/1", - сказав він.

Як відомо, за вказаною адресою розташований Генеральний штаб Збройних сил РФ.

Матіос переконаний, що начальник Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації буде притягнутий до відповідальності і міжнародного трибуналу.

"Шевченківський суд уже виніс рішення, яким обрано Герасимову і іншим встановленим військовослужбовцям Російської Федерації запобіжний захід у вигляді арешту", - сказав Матіос.

Він нагадав, що Герасимов не з'явився за повісткою і, швидше за все, не з'явиться.

"Але я хочу сказати, що терміну давності у міжнародних злочинів немає", - підкреслив Матіос. і в цьому контексті він продовжив: "Україна і світ знають трьох трибуналу - Нюрнберзький, Токійський і Гаазький. Ми впевнене, публічно і законно перед усім світом беремо на себе зобов'язання і ми це зробимо - ми направимо матеріали для четвертого міжнародного трибуналу, який засвідчить, що Герасимов, де б він не був .. він буде притягнутий до відповідальності, і буде сидіти перед мантіями європейського правосуддя".

Як повідомлялося, українські правоохоронні органи звинувачують особисто начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова в розпалюванні війни на території України.

УП

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ