Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Нафтогаз" не платитиме "Газпрому" за газ для бойовиків

Заява менеджменту ПАТ "Газпром" про заборгованість НАК "Нафтогаз України" за газ, який начебто був поставлений російською компанією на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогаз України".

 У компанії наголошують, що протягом останніх декількох років закупівля газу "Нафтогазом" у "Газпрому" здійснюється виключно на умовах авансової оплати.

"Нафтогаз" не оплачував і не купував газ у "Газпрому" з листопада 2015 року. До цього "Нафтогаз" імпортував газ виключно через пункти входу в ГТС на підконтрольній Україні території. Всі придбані "Нафтогазом" обсяги газу враховані сторонами і оплачені Нафтогазом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що "Нафтогаз" не приймає газ за контрактом з "Газпромом" на газовимірювальних станціях (ГВС) Прохорівка і Платово.

"Всі взаємні вимоги, що виникли в рамках господарських відносин між "Нафтогазом" та "Газпромом", мають бути вирішені в арбітражному порядку", - додали у прес-службі.

 5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ