Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нафтогаз працює над договорами з Газпромом

НАК ʺНафтогаз Україниʺ проаналізувала протокол, укладений на урядовому рівні між представниками України, Росії та ЄС 20 грудня 2019 р. Про це інформують у Департаменті з комунікацій НАК "Нафтогаз України".

Компанія вітає визнання російською стороною необхідності виконувати рішення арбітражів 2017-2018 р.р. та її намір продовжувати транспортування газу в ЄС територією України.

Нафтогаз працює над текстами угод, які передбачені протоколом. Зокрема, йдеться про угоду про врегулювання взаємних претензій, договір про організацію транзиту між Нафтогазом та ПАТ ʺГазпромʺ та договір бронювання потужностей між Нафтогазом та ТОВ ʺОператор ГТС Україниʺ (ОГТСУ).

Крім того, ОГТСУ продовжує узгодження тексту договору про взаємодію операторів мереж з представниками Газпрому. Укладення такого договору є першим кроком для створення технічної можливості для продовження транзиту російського газу після 1 січня 2020 року.

Нафтогаз проводитиме переговори з Газпромом та іншими залученими сторонами для узгодження детальних юридичних та комерційних умов. Як і раніше, Нафтогаз діятиме в інтересах компанії та України як свого акціонера та надійного транзитера газу до Європи.

Нафтогаз робить все залежне від компанії, щоб транзит газу до ЄС територією України продовжився 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Україна може імпортувати газ новим шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ