Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Намісник Почаївської лаври поскаржився в прокуратуру на рішення Тернопільської облради

Намісник Почаївської лаври архієпископ Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимир (Мороз) звернувся до прокуратури Тернопільської області з проханням опротестувати рішення Тернопільської облради про передачу Лаври в державну власність. про це повідомило видання forpost.

 

У своєму зверненні намісник Почаївської лаври посилається на ст. 43 закону «Про місцеве самоврядування», в якій говориться, що питання законності передачі храмових комплексів, дотримання земельного та міграційного законодавства не входять до компетенції органів місцевого самоврядування, а також відзначає, що до перевірки діяльності Лаври не були залучені представники самої Лаври і, як наслідок, інформація, подана депутатами, що не відповідає дійсності, пише Комерсант-Україна.

 

Представників Тернопільської облради заяви архієпископа Володимира не збентежили. «Кожен громадянин може звертатися до прокуратури. Інший реакції ми й не очікували, знаючи, що наші дії сподобаються не всім. Хочу лише нагадати, що прокуратура не має права скасовувати наші рішення, а може тільки винести протест, який, знову ж таки, буде розглянутий депутатами облради», - сказав голова Тернопільської облради Олексій Кайда.

 

17 липня 2003 Кабінет міністрів прийняв постанову про виключення Почаївської лаври із складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, після чого Лавра була передана в користування УПЦ МП.

 

Минулого тижня Тернопільська облрада звернулася до Кабміну з проханням скасувати постанову від 17 липня 2003 року, оскільки Лавра "перетворилася на центр антиукраїнської пропаганди».

 

forpost

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ