Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардеп від Львівщини ініціювала внесення правок в закон про місцеві вибори

Нардеп від Львівщини Оксана Юринець на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомила, що підтримує звернення Львівської облради ініційоване депутатом Олександром Ганущиним з приводу нового закону про місцеві вибори. Нардеп переконана, що у такому вигляді як зараз є законопроект 2831-3 «Про місцеві вибори» приймати не можна

"Кілька слів щодо ситуації із законопроектом про місцеві вибори...

Поспілкувалась із громадськими активістами, ознайомилась зі зверненням Львівської обласної ради. Результат - сформулювала правки до другого читання, відповідно до яких пропоную:

- бар’єр знизити до 3% для партій і 5 % за блоків (замість 5 і 7 відповідно), щоб створити умови для всіх, не лише великих партій;

- переможець у територіальному виборчому окрузі повинен отримати мандат в обов’язковому порядку, навіть якщо його політсила чи блок не подолали бар’єр. Бо інакше не буде представництва, передбаченого Конституцією України в частині районних і обласних рад!

- норма про двох кандидатів у виборчому бюлетені, за яких голосують одною
«галочкою» має бути виключена, як така що створює передумови для маніпуляцій і корупції.

На жаль, немає часу коректно зробити масив правок, щоб було дозволено
самовисування до міських районних і обласних рад у вигляді списку незалежних кандидатів, який пропонувався у законопроекті 2831-1 М.Федорука Але сподіваюся, що це зробить за дорученням профільного комітету секретаріат.І що обов’язково слід зробити теж на рівні секретаріату, оскільки масив правок дуже значний – так це прописати процедуру виборів у міських, сільських, селищних об’єднаних територіальних громадах. Її сьогодні в законопроекті нема, хоч про децентралізацію і зміни адмінтерустрою говорять усі.
З таким листом звернулася на адресу голови комітету з питань правової політики та правосуддя Руслана Князевича та усіх авторів законопроекту 2831-3.

Сподіваюсь, що мене (разом з громадськістю, Львівською обласною радою) почують, бо у такому вигляді як зараз законопроект 2831-3 «Про місцеві вибори» приймати не можна!!!", - написала Оксана Юринець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ