Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Нарешті держава буде знати, скільки пенсіонерів перевозиться", - пенсіонерка про е-квиток

Через тестовий запуск системи “ЛеоКарт” 13 січня у Львові, журналіст Гал-інфо поцікавився враженнями щодо е-квитка в мешканки міста, що користується громадським транспортом.

Зокрема пані Зінаїда розповіла, що вже замовила собі пільгову картку, але ще її не отримала. Також вона схвально ставитися до е-квитка і не відчуває дискомфорту через потребу показувати картку замість посвідчення.

“Що тим користуватися, що тим. Тільки забрати треба. Нарешті держава буде знати, скільки пенсіонерів перевозиться, бо кажуть багато, багато.

Добре буде, коли систему запустять повністю. Після цього водії не зможуть спекулювати й стануть платити податки. Бо страшне твориться, ні в кого навколо немає робочих книжок!”, - зазначила пенсіонерка.

Пригадаємо. Перший етап тестування почався 13 січня, і поки “ЛеоКарт” можуть скористатися тільки громадяни з пільгами. Для цього потрібно подати документи та отримати спеціальну картку, де є 60 безкоштовних поїздок у транспорті на місяць.

Але запуск пройшов не без пригод. Вранці журналісти Гал-інфо проінспектували громадський транспорт і не змогли скористатися е-квитком. На це вже було дано коментар:

“Сьогодні перші тестові валідації відбулися. Ще є низка технічних моментів, які потрібно доналаштувати. Тому власне і передбачалося поетапне впровадження е-квитка, бо ми можемо зараз без якихось суттєвих ризиків, труднощів, дискомфорту для пасажирів усунути на цьому етапі певні технічні моменти, які виникають”, – розповів під час брифінгу директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ