Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Наш край» вимагає скасувати “податок на газові труби” для українців

Партія “Наш край” вимагає негайно скасувати щойно запроваджену абонплату на газові труби. Відповідне звернення народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов надіслав до нацкомісії з комунальних послуг (НКРЕКП).

За його словами, НКРЕКП змушує людей платити за право бути споживачем. “Для споживачів запровадили “податок на газові труби”. Чи споживаєш газ, чи поїхав у відпустку або довгострокове відрядження – за газову трубу маєш заплатити. Заощадив ти газ чи ні – заплати абонплату. У прагненні максимально нажитися на людях вирішили навіть субсидію на абонплату не давати. Це рішення слід негайно скасувати”, – зазначив Сергій Шахов.

Він наголосив на трьох несправедливих аспектах запровадження абонплати.

“По-перше, плата знімається незалежно від того, чи було надано послугу. По-друге, люди платитимуть надміру, оскільки оплату встановлено на максимальну потужність лічильника, а не на фактичне споживання газу. По-третє, найбільше постраждають ті сім’ї, які використовують газ лише для приготування їжі та не мають лічильника, – це з урахуванням того, що прибори обліку їм мали встановити постачальники послуги”, – повідомив Сергій Шахов.

За словами депутата від партії “Наш край”, рішення НКРЕКП про абонплату для споживачів газу – чергова спроба ошукати людей.

“НКРЕКП ухвалило чергове несправедливе рішення, яке встановлює фіксований дохід на користь олігархів. Окрім того, за висновком експертів, запровадження абонплати призведе до зростання рахунків за споживання газу для всіх. Тобто йдеться про чергове приховане підвищення тарифу”, – підсумував Сергій Шахов.

Раніше “Наш край” вимагав від НКРЕКП заборонити встановлення будинкових лічильників газу замість поквартирних. Окрім того, партія наголошувала, що встановлення індивідуальних лічильників – обов’язок постачальників послуг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ