Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

“Наш край” вимагає створення концепції розвитку інфраструктури

“Наш край” вимагає від уряду створити всі умови, щоб будівництво доріг стимулювало не «корупціонерів-чиновників», а сприяло оздоровленню економіки. Про це заявив співголова партії “Наш край” Олександр Мазурчак.

За його словами, поки влада не припинить стимулювати хабарництво та корупцію у вигляді відкатів під час будівництва доріг та не почне створювати умови для розвитку транспортної інфраструктури , українці ніколи не отримають якісні дороги.

“Щороку уряд витрачає мільярди гривень на будівництво неякісної дороги, яка гарантовано через 3-5 років потребуватиме ремонту. За оцінками експертів, «відкат» з будівництва доріг сьогодні складає 15% від загальної суми витрат. Отже кожні три-п’ять років у кишені корумпованих чиновників прямують “заплановані” урядом мільйонні доходи. Поки влада не припинить будувати дороги з гарантією швидких “інвестицій” у їх постійний ремонт, українцям ще довго не бачити якісних доріг”, – зазначив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, окрім розбитих доріг, у влади повністю відсутнє розуміння розвитку транспортних потоків та шляхів їх реалізації.

“Великі та середні міста обласного значення задихаються від відсутності кільцевих автодоріг. Всупереч заборонам міської влади на в’їзд фур та вантажівок, автівки за браком інших шляхів вимушені в’їжджати в міста, що призводить до повного руйнування доріг. Досі не розпочато будівництво вантажних хабів біля міст для розвантаження багатотонних фур – у влади повністю відсутнє бачення розбудови логістичної інфраструктури», – переконаний Олександр Мазурчак.

“Наш край” вимагає від уряду припинити стимулювати хабарництво та корупцію у вигляді відкатів під час будівництва доріг та розробити національну концепцію розвитку транспортної інфраструктури.

“Поки уряд не почне будувати дороги з гарантією у 10-20 років та перестане кожні 3-5 років збагачувати корупціонерів за рахунок “відкатів” з будівництва неякісних доріг, українці ще багато років скаржитимуться на бездоріжжя. Будівництво хабів, платних та паралельних безкоштовних доріг, кільцевих доріг навколо міст дасть потужний поштовх розвитку економіки та у підсумку сприятиме економічному оздоровленню країни”, – переконаний Олександр Мазурчак.

Як відомо, В Україні загальна протяжність доріг – 430 тис. км. З них 170 тис. км загального користування та 260 тис. км комунальних доріг. Дороги загального користування в Україні діляться на міжнародні, національні та місцеві, і фінансуються з держбюджету. Всі дороги, які будують в Україні цьогоріч, мають 5-річну гарантію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ