Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Наша Україна» і Партія регіонів вдаються до перевірки нервів

«Сьогодні між «Нашою Україною» та Партією регіонів відбувається інформаційна війна, яку можна трактувати як перевірку нервів опонента», - так вважає політолог Анатолій Романюк, коментуючи заяву «нашоукраїнців», які наголошують на тому, що “Наша Україна” буде ініціювати відставку губернаторів, які не виконують Універсал національної єдності.
 За словами директора Центру політичних досліджень, обмінюючись такими заявами, обидві політичні сили хочуть визначити для себе, якою буде реакція на подібні повідомлення. «Якщо по суті, то в Януковича є більше можливостей, щоб реалізувати свої заяви, ніж у «нашоукраїнців». Наприклад, на сході і півдні країни практикуватиметься винесення незадовільної оцінки «помаранчевим» губернаторам «синіми» облрадами. Щодо решти, то тут може застосовуватися практика обґрунтування незадовільних показників головам ОДА зі сторони керівництва уряду», - наголосив Анатолій Романюк.
 Щодо голови Львівської ОДА, то Анатолій Романюк відзначає, що у Петра Олійника позиції є досить сильні. «Вищеназвані практики не можуть бути задіяні у його сторону. Щодо нього може бути задіяний інший план. Полягатиме він від позицій «Нашої України». Якщо ця політична сила піде в жорстку опозицію до коаліційного уряду, то Партія регіонів може поставити питання відставки «помаранчевих» губернаторів, оскільки, будучи опозиційно налаштованими, вони не матимуть прав перебувати у вертикалі виконавчої влади, до котрої вони є опозиційними», - додає Анатолій Романюк.
 Нагадаємо, сьогодні заступник голови Центрвиконкому “Нашої України” Ігор Жданов заявив, що «Наша Україна» має намір ініціювати звільнення губернаторів, які не виконують Універсал національної єдності. 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ